LA LATINA | Madrid

Verticalisme als statement

In dit historische gebouw in Madrid was de gelijkvloerse ruimte stiefmoederlijk behandeld.
Domum Interior kreeg de opdracht om er een appartement in te richten. De originele elementen vormden zowel een uitdaging als een opportuniteit. De oude gemetselde muur werd magnifiek geïntegreerd in het nieuwe interieur.

Omdat er weinig licht binnenvalt, werd de basis luchtig gehouden. Op de vloer ligt een naadloze vloer in epoxy. Goed voor een ruimtelijk gevoel en om de maatwerkmeubels in the picture te zetten. Om de bescheiden oppervlakte zo goed mogelijk te benutten, werd de keuken ‘slank’ opgevat: sobere elegantie in een verfijnd ontwerp. De vele verticale lijnen, onder andere op de kastenfronten en in het freeswerk, refereren naar de vorm van de ramen en versterken het hoogtegevoel.

Hout en metaal in uitgebalanceerde verhoudingen geven dit appartement een krachtige expressie, terwijl het glas voor transparantie zorgt. Let ook op de geometrische tekeningen op het houtwerk van kasten en wandelementen. Stille getuigen van het decoratieve en artistieke talent van de meester-schrijnwerker.

0