MEIR | Antwerpen

Antwerpen – wonen en werken in stijl

Dit penthouse in hartje Antwerpen heeft troeven bij de vleet. Van royale raampartijen die voor een prachtige lichtinval zorgen, tot hoge plafonds die het ruimtelijke gevoel in de verf zetten. Domum Interior liet er zijn vakmanschap en creativiteit op los.

Licht versus donker

De langwerpige, relatief smalle leefruimte lijkt na de herinrichting groter dan ze is. Er werd dan ook maximaal ingezet op het benutten en accentueren van de hoogte. Door alle meubels en maatwerkelementen uit te voeren in licht eikenhout, ontstaat een harmonieus geheel en een mooie visuele eenheid. Bovendien steken de lichte tinten af tegen de donkere parketvloer en het zwarte vloerkleed. Dat contrast injecteert dynamiek en karakter in de woning.

Strak versus huiselijk

Nog belangrijker dan de kleur en het materiaal van het maatwerk, is de vormgeving. We zien een combinatie van strakke rechtlijnigheid – bijvoorbeeld de zwevende wandkast – en afgeronde vormen zoals die van het home office. Let ook op de constructies met verticale latjes: een slimme ingreep om de klemtoon op het hoogtegevoel te leggen.

De smalle ‘lattenwand’ tussen home office en leefruimte bakent tegelijk op transparante wijze de functies af. Voor een speels effect en een gezellige vibe, werd sfeerverlichting geïntegreerd in het maatwerk. Hoewel esthetiek de boventoon voert, zijn er geen compromissen gedaan op het vlak van functionaliteit: de meubels bieden veel opbergruimte en comfort. Tot slot zorgt het samenspel van nieuwe en oude elementen voor persoonlijkheid en charisma.

Wonen en werken vloeien geruisloos ineen, terwijl ze toch voldoende zijn ‘afgegrensd’ van elkaar.

0