NINOOFSE POORT | Brussel

Glansrijke renovatie in hartje Brussel

Een Brussels appartement met een bescheiden oppervlakte van 60 vierkante meter werd door Domum Interior volledig heringericht. Minutieus maatwerk voert in dit project de boventoon, met als belangrijkste doelstelling: de beschikbare ruimte optimaal benutten.

Licht en warmte

In de open leefruimte vormen keuken en salon een harmonieus en luchtig geheel. De witte basis zorgt voor een frisse uitstraling, terwijl het hout de juiste dosis warmte toevoegt. De keuken werd uitgevoerd in hoogwaardige eik, prachtig gecombineerd met carraramarmer. Om het hout een extra dimensie te geven, werden de fronten in reliëf gefreesd. Het eiland is multifunctioneel – ruimte om aan te werken en te eten. De bijpassende krukken (Clover) zorgen voor een speelse noot.

Gedoseerde volumes

In de zitruimte heerst rust. Om tegemoet te komen aan de vraag naar opbergruimte, werd een maatwerkbibliotheek gemaakt met open en gesloten volumes. In het onderste gedeelte kunnen de bewoners spullen kwijt die ze aan het zicht willen onttrekken; de bovenkant biedt plek voor boeken en andere persoonlijke objecten. Let op de fraaie combinatie met metaalwerk. De gepoederlakte schappen zijn strak en slank, en accentueren de decoratie.

Aan de andere kant bevindt zich nog een zwevende kast – opnieuw een sober en functioneel ontwerp dat de sereniteit in deze ruimte onderstreept. Het kunstwerk erboven past er wonderwel bij.

Functioneel design

Voor de slaapkamer ontwierp Domum Interior een prachtige, witte dressing waarvan elke vierkante centimeter wordt benut. Slim gezien: de deur naar de badkamer lijkt intrinsiek deel uit te maken van het ontwerp. Ook de binnenkant van de kasten – ‘verhelderd’ met ledverlichting – oogt mooi en praktisch, met handige legplanken en ingewerkte accessoires zoals een wasmand.

Door de minimalistische uitvoering van de kasten trekt het bed in massief Europees walnoothout subtiel de aandacht. Tegenover het bed prijkt een bureau met afgeronde vormen – esthetisch en ruimtebesparend. Alle materialen in deze kamer harmoniëren met die in de rest van het appartement. Het resultaat is evenwichtig, met perfecte verhoudingen tussen vormen, materialen en kleuren.

0